Studentka přišla o stipendium kvůli twerkování

Studentka střední školy v Louisianě přišla o pozici studentské vlády a možnosti stipendia poté, co bylo na sociálních sítích sdíleno twerkovací video.

Platformy sociálních médií nabízejí studentům množství informací a vzdělávacích zdrojů, což z nich činí cenný nástroj pro učení a profesní rozvoj. Mohou však mít i nepříznivé dopady na studenty, jako je rozptylování pozornosti, kyberšikana a vystavení nevhodnému obsahu.

V nedávném příkladu bylo studentce střední školy v Louisianě odvoláno její postavení prezidentky studentské vlády a její možnosti vysokoškolských stipendií byly ohroženy, když se na sociálních sítích objevilo video jejího „twerkování“ na afterparty.

Podle The Guardian byla Kaylee Timonetová, seniorka Walker High School, viděna tančit na soukromé afterparty 30. září za kamarádem, který twerkoval. Začátkem tohoto týdne ředitel školy řekl, že zruší její vedoucí roli a pomoc při žádostech o stipendia.

„V podstatě mi řekli, že bych se měl za sebe stydět,“ řekl Timonet místnímu zpravodajství. „Že jsem v podstatě nenásledoval Boží ideály, což mě ještě víc rozplakalo.“ „Měl jsem pocit, že můj život skončil.“

Incident vyvolal pobouření a debatu ve studentském sboru, přičemž mnozí sdíleli svou podporu na sociálních sítích vyvěšováním bannerů „Let the Girl Dance“. Někteří rodiče přirovnávali přístup školy k zápletce filmu Footloose z 80. let.

Podle listu The New York Post ji St Pierre poté, co ji údajně oblékl na schůzce, také informoval hvězdnou žákyni, že stahuje její žádost o stipendium, které se každý rok dostává pouze dvěma studentům.

„Všechno, co jsem dělal, byla nevinná legrace. Byl jsem ponížený,“ řekl Timonet.

Její matka, Rachel Timonet, měla ve středu vlastní schůzku s ředitelem a byla pobouřena, že nebyla zahrnuta na úvodní schůzce se svou nezletilou dcerou.

Matka se ohradila proti pociťovanému „nespravedlivému“ trestu uvalenému na její dospívající dceru.

„V tom videu tančili další lidé, kteří byli v tanečním týmu, kterým se nic nestalo. Řekl, že byla potrestána, protože je ‚ozdobou kapuce‘ školy.“