Video: Turistka snaží zachránit ovce ponořené v bažině

Ať už je to člověk nebo zvíře, každý život je vzácný a je naší povinností udělat maximum pro to, abychom ochránili životy těch, kteří to potřebují. Tento princip je jádrem naší lidskosti. Často jsme svědky toho, jak jednotlivci vykročili vpřed, aby pomohli těm, kteří čelí potížím. Ilustruje tento ušlechtilý étos a na sociálních sítích se objevilo video ukazující rychlou akci ženy, která zachránila život ovci uvězněné v bažině. Na výletě se uživatelka Instagramu Lynne setkala s utrápeným zvířetem a úspěšně ho zachránila. Incident sdílela ve videu, kde vysvětlila okolnosti záchrany.

„Sledoval jsem řeku zpět z pěší turistiky v horách Morne. Náhle jsem slyšel mělký zvuk baa baa. Pak jsem otočil hlavu, abych viděl ovce uvízlé v bažině. Rychle jsem přeběhl a vytáhl ovci ven. Přivedl jsem ovce do řeky, aby si smyl těžký přístupový bahno ze svého kabátu. Vytáhl ho zpět do sucha pryč od bažiny. Naštěstí ovce získala energii zpět a mohla přejít ke svému stádu. Oční spojení, když ovce vstala a podíval se na mě říká vše. Na jaký okamžik nikdy nezapomenu,“ napsala.

Video začíná ukázkou ovce uvízlé v bažině. Poté, co si toho všimne, Lynne přijde zvíře zachránit a začne ho tahat za roh. Vší silou pomáhá zvířeti uniknout z lepkavé situace.